Parfumerie & Esthetiek Christophe

  /  Tips   /  Gebruik jij een tonic of lotion?

Gebruik jij een tonic of lotion?

Eerder dit jaar zat ik met enkele collega’s op een interessante opleiding. Naast mij zat een leuke dame die mij plots om raad vroeg. Ze had problemen met haar gelaat. Al weken lang prikte haar huid bij elk product dat ze aanbracht. De hele dag door zorgde een jeukend ongemak voor irritatie. “Wat moet ik in hemelsnaam aanvangen?” was haar smeekbede. “Ik gebruik de beste en duurste producten om te hydrateren en mijn huid te regenereren. Wat doe ik fout?”

Hmmm… tijd voor een korte analyse!

“Hoe verzorg je ’s avonds je huid?” vroeg ik. “Oh, ik verwijder elke avond zorgvuldig alle make-up en daarna gebruik ik sérum, oogcontour en nachtcrème.” vertrouwde zij me toe met een fiere smile op haar lippen. “Prima!” moedigde ik haar aan. “Wat doe je dan ’s ochtends om je huid wakker te maken?” was mijn tweede vraag. “Ja, dan ga ik douchen hé. Elke ochtend, want ik ben een proper meiske hé.” lachte ze. “Na de douche gebruik ik opnieuw een sérum en een fantastische dagcrème met stamcellen. Daarna ga ik mij lichtjes maquilleren.” zei ze terwijl ze showend met haar gezicht draaide. “Was je dan ook telkens je haar onder de douche?” vroeg ik geïnteresseerd. “Ja, natuurlijk, want anders krijg ik moeilijk vorm in die coupe van mij hoor.” was haar antwoord. Toen wist ik het zo goed als zeker. “Probeer eens, als je uit de douche komt, met een zachte tonic zonder alcohol, je gelaat na te reinigen.” Een paar half gefronste wenkbrauwen en een lichte knik met haar hoofd betekende “Dat ga ik proberen!”.

Vorige maand zaten wij opnieuw samen. Plots gaf ze mij een por en vol enthousiasme kwam ze pal voor me staan. “Hé, weet je nog, dat jeukend gevoel in mijn gezicht? Dat is volledig voorbij dankzij jouw tip met de tonic. Hoe ik daar zelf niet ben opgekomen?” Inderdaad, de lichtroze vlekken die een irritatie deden vermoeden waren helemaal weg en haar huid was volledig uitgeklaard. Sterker nog, de vertegenwoordiger kwam erbij en zei “Ik heb jullie communicatie van vorige keer gehoord en sedert pas ik dit zelf ook toe. Mijn vrouw doet het nu ook zo en we voelen beiden het extra comfort op onze huid. Ongelooflijk, nooit ervaren wij nog een trekkend gevoel na de douche.”

Zo zie je maar dat de kracht van tonic of lotion onderschat wordt. Dit product is bedoeld om jouw huid opnieuw volledig in balans te brengen na het reinigen. Jouw huid elke ochtend en avond schoonmaken is een must. Als dit onder de douche gebeurt met douchegel en shampoo is dit veel te agressief voor je huid en geraakt die onvermijdelijk uit balans. Dat betekent dat de zuurtegraad (pH-waarde) niet meer optimaal is, waardoor de natuurlijke beschermlaag zich niet meer kan herstellen. Uw huid zal dan reageren op alle volgende cosmeticaproducten die je gaat smeren. Het gebruik van een juiste lotion, aangepast aan uw huidtype, kan dit onmiddellijk gaan herstellen. Gebruik gewoon elke keer uw tonic nadat je met water aan uw huid bent geweest, dus ook na het afspoelen van een peeling of masker.

Probeer het vandaag nog, ik ben alvast nieuwsgierig naar uw ervaring!

Tot de volgende keer

Christophe

Ps. Vind je deze BLOG interessant genoeg om te delen? Aarzel niet en gebruik de share-buttons hieronder.

Tips voor
een stralende huid

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de beste tips en promoties

Neen bedankt! Ik ben niet geïnteresseerd.